2012-12-14 20:35

Megjelent a Kontakt Magazin!

Kategóriák: Magyar hírek, Magyar hírek

Amit itt lát, bizony, nem más, minta  a Kontakt Magazin első számának előszava. Mert megjött, hogy új színt hozzon mindenki életébe! 

 

 

Kedves Olvasó!

 

Nem múlik el nap, hogy ne kérdeznék meg tőlem, mi adta az ötletet, hogy havonta megjelenő magyar–német lapot adjak ki Kecskeméten. A válaszom egyben saját történetemből is fakad: úgy kezdődött, hogy 22 év után hazatértem Németországból Magyarhonba, és kerestem a kapcsolatot az itt élő németséggel. Helyben szerzett újdonsült német barátaim aztán rendszeresen bombáztak kérdéseikkel a városról és a magyarokról egyaránt.

 

 

Olyan kérdésekre kellett válaszolnom, mint pl. hol lehet a városban a legjobbakat enni, hol kapható biohúsáru, hogyan kell itt szelektálni a hulladékot… Ugyanakkor régi és új magyar barátaim szintén kíváncsiak voltak az itt élő német lakosságra, és tudni szerették volna, hogyan lehetne velük kapcsolatot teremteni. Ezek a nyilvánvalóan érdekes és célirányos kér(d)ések indítottak arra, hogy a legjobb talán az lenne, ha minderről a város új és régi lakosait egy újság formájában is tájékoztatnánk.

 

 

Ezt követően nekiláttam a munkának, melyet kezdettől fogva szerencse kísért: sok tehetséges újságírót, fotóriportert, grafikust, korrektort és tolmácsot ismerhettem meg Magyarországon, akik lelkesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Bizalmukért és kitartásukért nagyon hálás vagyok.

 

 

Lelkes csapatunk hisz a „Gutenberg-galaxis”-ban (McLuhan), azaz a nyomtatott média jövőjében. És hogy egy ilyen nagy és csodálatos város, mint Kecskemét igenis igényel egy havilapot, mely mindenről nyitott, érdeklődő, kritikus és szórakoztató módon számol be. A KONTAKT Magazin szándéka, hogy – városmagazinként – a politikán kívül minden témába bepillantást nyújtson. A „puszta metropoliszában” (Jókai Mór) mindenhová betekintünk, a változások felé nyitottak maradunk és sok mindent tovább gondolunk.

 

 

Vezértémánk azonban mindig megmarad: megérteni az idegent! Kecskemét városa a jövő városa, köszönhetően a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary jelenlétének is. Életünket gazdagabbá teszi a sok új német városlakó megjelenése Kecskeméten. A KONTAKT Magazin célja, hogy hidat képezzen a magyarok és a németek között, ezért tehát fontos, hogy megfelelőképpen összehozzuk, illetve kölcsönösen informáljuk egymásról őket.

 

Ez leginkább egy kétnyelvű újsággal sikerülhet – gondoltuk. Őszintén megmondva aztán kiderült, hogy meglehetősen nagy fába vágtuk a fejszénket, mert még példát sem igazán találtunk ilyen kezdeményezésre. Nyilván szép számmal léteznek kétnyelvű publikációk a világban, de ezek célja a nyelvtanulás elősegítése. A KONTAKT Magazin célja pedig az, hogy egy valóban kétnyelvű, rendszeres megjelenésű havilap legyen, melyben minden egyes cikket – az első betűtől az utolsóig – mindkét nyelven egyforma minőségben olvashassanak. A feladat tehát minden eddigit tekintve példa nélküli, ami nagy felelősséget rótt fordítóinkra, korrektorainkra, grafikusainkra és tördelőszerkesztőinkre. Ebből kifolyólag idő kellett a munkák összehangolására, mely majdnem egy évet vett igénybe. Az úttörő munka azonban végre meghozta gyümölcsét!

 

 

Az előttünk fekvő magazinban témakörök és rovatok széles sora tárul elénk, amelyeket következő számainkban természetesen folytatunk majd. Útra keltünk a városban: érdekes emberekkel beszélgettünk, ismert közéleti személyiségekkel készítettünk interjút, és csodálatra méltó elképzelésekkel szembesültünk. Szakítson időt arra, hogy elolvassa történeteinket!

 

Mindenkinek boldog és eredményekben gazdag új évet kívánunk! Maradjanak jövőre is velünk, hogy a KONTAKT Magazin a város életének szerves alkotórészévé váljék! Addig is örömmel várjuk a visszajelzéseket, a bátorításokat, valamint az összes dicséretet és elmarasztalást egyaránt.

 

A KONTAKT Magazin megvárásolható Kecskeméten EZEKBEN A BOLTOKBAN

A KONTAKT Magazin megrendelhető a HONLAPUNKON

 

A KONTAKT Magazin lapozható formában megtekinthető ITT!

 

Sok örömet kíván önöknek az olvasáshoz:

 

 

Mangold (Szőke-Tóth) Krisztina

főszerkesztő és felelős kiadó

KONTAKT MAGAZIN

comments powered by Disqus