2013-11-18 22:00

TOP 10: Németország leghíresebb bevásárlóközpontjai

Kategóriák: Életmód-Fiatalok, Német hírek, Német hírek

A német BNP Paribas azt a témakört vizsgálta meg, hogy melyek Németország 10 leglátogatottabb bevásárlóközpontjai? Az eredményt közvélemény kutatással és a látogatók megszámlálásával tudták felmérni.

 

Hová járnak a németek a legszívesebben vásárolni?

 

10. hely – Stuttgart, Königsstraße

A tizedik helyen tartják számon Stuttgart szívében a Königsstraße üzleteit. A széles sétáló utca a városközpontban a főpályaudvarnál indul. Szinte minden áruházláncolat és márkabolt képviselteti magát. Óránként 8066 embert számláltak meg itt, amivel idén a Königsstraße csak a 10. helyen szerepelt, az elmúlt évi negyedik hellyel szemben.

kepkepkep

 

9. hely – Düsseldorf, Flinger Straße

A düsseldorfi Flinger Straße épp, hogy bejutott 8076 látogatóval a tíz legismertebb bevásárlóközpont közé. Nemcsak a Flinger Straße üzletei vonzzák a nézelődőket és a vásárlókat, hanem az utca fekvése és a sokszínű programok is.

 

kep

 

kep

 

8. hely – Dortmund, Westenhellweg

Több ezer ember – pontosan 8810 ember – látogat el óránként a dortmundi Westenhellweg üzleteibe. A Westenhellweg a shoppingolás szerelmeseinek az olcsóbbtól a drágább üzletekig, sokféle lehetőséget nyújt a vásárlásra.

 

kepkep

 

7. hely – München, Neuhauser Straße

A Neuhauser Straße Münchenben a hetedik helyet mondhatja magáénak, 8862 látogatóval óránként. Az utcában újonnan megnyílt FC Bayern Fan-Shop-ban minden rajongó már most megvásárolhatja a 2013/2014-as szezon trikóit.

 kepkep

 

6. hely – Hannover, Georgstraße

A Georgstraße – szintén Hannover belvárosában – a hatodik helyen szerepel. A közvélemény kutatók itt óránként 9280  embert számláltak.

 

 kepkep

 

5. hely – Hannover, Bahnhofstraße

Hannover egy különleges város. A belváros két része is bejutott a legközkedveltebb 10 német bevásárlóközpont közé. A Bahnhofstraße luxus üzletei és hangulata 10.922 látogatót csalogatnak óránként a városba.

 kepkep

 

4. hely – Köln, Hohe Straße

Németország egyik leghosszabb bevásárló utcája a Hohe Straße Kölnben. 11.032 ember látogatja óránként, amivel idén a negyedik helyet szerezte meg a ranglistán.

 

kep

 kep

kep

 

3. hely – Frankfurt am Main, Zeil

A Maintower magaslataiból letekinthetünk a bankok metropoliszára – Frankfurtra – és annak a bevásárló utcájára. 11.818 ember andalog óránként a Zeil mentén és élvezi a márkás termékek látványát, a pompát és a csillogást.

 kepkep

 

2. hely – Köln, Schildergasse

Hozzávetőleg 500 méter hosszú a Schildergasse Kölnben, melynek üzleteiben örömmámorban úszhat az, akinek pénze van. Aki odamerészkedik, az viszont egy hihetetlenül nagy embertömeggel találja szemben magát. 12.180 nézelődőt és vásárlót számlálnak ott óránként. Ennek ellenére a közkedveltségi ranglistán a második helyen szerepel.

 kepkep

 

1.  hely – München, Kaufingerstraße

Az első helyet idén a müncheni Kaufingerstraße foglalta el. A legtöbb német ezt az utcát „erstklassig“ (elsőosztályú) jelzővel illette. Az elmúlt évben még csak a harmadik helyen állt, 2013-ban viszont már a legnépszerűbb shopping célponttá vált. Óránként 13.490 járókelő sétálgat a neves bevásárlóutcán. Ennek valószínű az az oka, hogy itt megtalálható a híres márkaboltoktól a legkülönbözőbb áruházakig minden üzlet. Különösen közkedveltek a Flagship-Stores a Kaufingerstraße mentén. A Flagship-Stores egy márka vagy hipermarket első számú kiemelt boltja vagy áruháza, amelyben minden cég az összes aktuális termékét, a koncepcióját és marketingstratégiát egy helyen és a legtökéletesebb formában mutatja be a vásárlóknak. Éppen ezért a cégek általában csak egyetlen egy Flagship-Stores-t hoznak létre. Sok márka kiemelt áruháza itt található Münchenben a Kaufingerstraße két oldalán.

 

kepkep