2014-05-05 09:25

A Mercedes-Benz gyár dolgozóinak a “Szívtúrája” gyerekekért

Kategóriák: Mercedes-Benz, Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz Kecskeméten nem csak a világ legszebb autóit gyártja, hanem társadalmi és szociális felelősségvállalásáról is rendszeresen tanúbizonyságot ad. A tavalyi évben rendezett jótékonysági kerékpártúra sikerén felbuzdulva a gyár 20 dolgozója idén is megszervezte magánkezdeményezésű akcióját, melynek során az immár hagyományosnak mondható 1000 kilométert szív alakú útvonalat leírva tették meg Magyarországon.

 kep

Mint ismeretes, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. külföldi és magyar dolgozói 2013-ban magánszervezésű 1000km4kidsHU jótékonysági kerékpártúrát szerveztek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött osztályának javára, melyen 12 gyári dolgozó teljesítette a Rastatt – Kecskemét közötti több mint 1000 kilométeres távot, ezzel is jelképezve a két Mercedes-Benz gyár közötti erős kapcsolatot. Az akció során összegyűjtött több mint 1,165 millió forintból a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány a Vacsi Kft további támogatásával moduláris élesztőasztalt vásárolt. A „Szívtúra“ idén kilenc megyén haladt keresztül, és az ország néhány nagyvárosában az érdeklődők személyesen is találkozhattak a kerékpárosokkal.

 kep

Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Pénzügyi és Kontrolling igazgatója, egyben a túra egyik résztvevője a következőket mondta: „Jelmondatunkhoz híven, miszerint „Társadalmi szerepet vállalunk a gyárkapun kívül is“, megteremtettük a szociális létesítményeknek nyújtott adományozás, az önkéntes szociális projektek és a sportutánpótlás támogatásának alapjait. Ez azonban önmagában még nem lenne elegendő, hiszen gyárunk munkatársai azok, akik szabadidejükben vállalják a részvételt ezekben a projektekben, és mindezt hallatlan motivációval és lelkesedéssel teszik. A társadalmi szerepvállalás elválaszthatatlan a gyermekeink támogatásától. A gyermekek jelentik a jövőnket. A gyermekeink fejlődésére ezért különös figyelmet kell fordítanunk.“

 kep

Április elején ezektől a gondolatoktól is vezérelve a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár meghosszabbította szerződéseit a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával és a Mercedes-Benz Gyár Labdarúgó Akadémiával. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szponzorációs tevékenységével ugyanis nagymértékben kíván hozzájárulni Kecskemét városának további fejlődéséhez, továbbá a magyar sport eredményességéhez. A magánjellegű kerékpáros túra résztvevőnek is nagyon fontos a segítségnyújtás, és ebben az évben is a városért, a gyermekekért, azon belül is a Hirös Koraszülöttekért Alapítványért teljesítették az 1000 kilométeres távot. Az alapítvány, amely Dr. Kelemen Edit, világszerte ismert és nemrégen a legkedveltebb magyar doktornőnek választott szakember irányítása alatt tevékenykedik, bízik a tavalyi siker megismétlődésében.

 kep

A Szívtúra főbb állomásai, ahol az érdeklődők találkozhattak az Andreas Sasse, a Karosszéria üzem vezetője és az 1000km4kidsHU kitalálója által vezetett kerékpárosokkal:

2014. május 1.                     Indulás Tamásiból

2014. május 1. 13:00 óra     Szeged, Széchenyi tér

2014. május 2. 12:00 óra     Eger, Eszterházy tér

2014. május 3. 17:00 óra     Budapest, Hősök tere

2014. május 3. 16:00 óra     Balatonfüred, Tagore sétány – Vitorlás tér

2014. május 4. 15:00 órától Kecskeméti befutó a főtérre

 kep

Minden egyes kilométer 300 forintért (1 Euro) megvásárolható, de természetesen többel is hozzá lehet járulni az út sikerességéhez. A magánkezdeményezést bárki támogathatja, aki adományát az alapítvány számlaszámára átutalólja (Bankszámlaszám: 10401165-50526685-57561009, IBAN: HU37 1040 1165 5052 6685 5756 1009, K&H Bank Zrt, Közlemény: Szivtura 2014.)

 kep

A Mercedes-Benz gyár előre is köszönni az adományozóknak, hogy hozzájárulásukkal segítenek a jó cél érdekében!

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

kep

 kep

kep

 

comments powered by Disqus