2014-05-14 17:40

A DWC létrehozta a Mercedes gyárban kecskeméti szekcióját

Kategóriák: Mercedes-Benz, Mercedes-Benz

Kecskemét város gazdaságilag egyre jelentősebbé válik. Ezt az is tanúsítja, hogy a Deutscher Wirtschaftsclub – Budapest és Győr után – Kecskeméten is megalakította regionális szekcióját. A DWC egy olyan egyesület, ahol a német tulajdonú helyi cégek, valamint a német kapcsolatokkal bíró magyar cégek képviselői gyűlnek össze. Így a klub szándéka Kecskeméten és a térségben is a német-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztése. A Deutscher Wirtschaftsclub-nak jelenleg 180 cég tagja, köztük több nagy konszern, bank és hotel mellett, mint például a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, Siemens, Audi, Oberbank és a Kempinski Hotel sok kis és közepes cég is. Céljuk további cégek toborzása. Magyar cégek jelentkezését is várják, éppen ezért rendezvényeik kétnyelvűek.

 kep(Ekkehard Philipp, Thomas Geier, Szemereyné Pataki Klaudia és Arne Gobert.)

 

A DWC tegnap megalapította a Mercedes-Benz gyárban – egy ünnepélyes fogadás keretében – kecskeméti szekcióját. A DWC tagjai Budapestről érkeztek busszal. A két órás gyárlátogatás után Thomas Geier, az új gyárigazgató köszöntötte a DWC tagjait és azokat az érdeklődőket, akik a térség különböző cégeit képviselték és egy esetleges tagság szándékával vettek részt a rendezvényen. Dr. Arne Gobert, a DWC elnöke ismertette a klub tevékenységét és célkitűzéseit. Utána Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony bemutatta a város jelentőségét és fejlődését az elmúlt években. Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz gyár pénzügyi igazgatója pedig előadásában ismertette a kecskeméti gyár sikertörténetét a megalapítástól egészen napjainkig.

 kep(Thomas Geier, a Mercedes-Benz gyár új igazgatója.)

 

A DWC rendezvényein rendszeresen magas rangú személyiségek tartanak előadást. Köztük Kövér László, az országgyűlés elnöke, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Két hét múlva megrendezésre kerül a DWC első bálja a budapesti Vigadóban, melynek díszvendége Schmitt Pál, volt köztársasági elnök lesz, Leslie Mándoki zeneszerző és Szávay Ágnes tenisz sztár. A bálon fellép többek között Kállay-Saunders András. A DWC éves tagsági díja 110.000 Ft. Ennek fejében a rendezvények ingyenesek. Mától a DWC az évente megrendezésre kerülő 12 rendezvényből négyet Kecskeméten fog megtartani. A DWC várja további cégek jelentkezését Kecskemétről és a térségből.

 kep

(Dr. Arne Gobert, a DWC elnöke.)

 

További információk: www.dwc.hu

Minden kérdés kapcsán felvilágosítást nyújt a DWC titkársága: Balogh Henriette mail@dwc.hu

 

Mangold Krisztina

fotók: Komlós József JR

kep

 (Szemereyné Pataki Klaudia, alpolgármester asszony.)

kep(Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz gyár pénzügyi igazgatója.)

 kep(A DWC elnöksége.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus