2014-05-29 20:06

A 2013-as év volt a Mercedes-Benz Gyár legjobb éve

Kategóriák: Mercedes-Benz, Mercedes-Benz

2014. 05. 28. napján a Mercedes-Benz két magyarországi vállalata, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtótájékoztatót tartott Kecskeméten, ahol mindenekelőtt a két cég 2013-as üzleti évét értékelték és a 2014. évi kilátásokról adtak tájékoztatást.

kep

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. számára a 2013-as év a CLA, az első kizárólag Magyarországon gyártott Mercedes-Benz jármű termelésének megkezdése és a termelési program folyamatos növelése jegyében telt. Az előző évhez képest jelentősen, 109.000 járműre növekedett termelés tükröződik a vállalat anyagi helyzetében is. A nettó árbevétel először lépte át a 2 milliárd eurós küszöböt, Kecskemét városának pedig kereken 5 millió euró adót utaltak át. 2013 végéig több mint 800 millió eurót ruháztak be a kecskeméti gyárba, 5 millió eurót fordítottak új technológiai képességekre a szerszámgyártásban, ami tovább erősíti a kecskeméti présüzem nagy teljesítményét és szükség esetén a német gyárak termelőeszköz-gyártó területeit is rugalmasan képes támogatni. A kecskeméti gyár ezáltal az első olyan Németországon kívüli Mercedes-Benz gyár, amely saját szerszámgyártással rendelkezik.

kep

 (Ekkehard Philipp, az MBMH pénzügyi és kontrolling vezetője)

 

“A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. növekszik és ezzel a vállalat jelentősége is nő adófizetőként Kecskemét városa és a régió számára. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kereken 5 millió euró összegű adót utalt át Kecskemét városának 2013-ban. Igazán sikeres termelési évet tudhatunk tehát magunk mögött, amire minden munkatársunk nagyon büszke lehet.” – mondta Ekkehard Philipp, az MBMH pénzügyi és kontrolling vezetője.

 

 

 

 

comments powered by Disqus