2014-10-13 11:51

A Momó Rádió Magyarország Legmesésebb Online Gyermekrádiója

Kategóriák: Életmód-Fiatalok

Háromgyerekes anyukaként, én is, mint sok más szülő azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek nem szeretnek olvasni. Ez nem csak azért szomorú, mert a későbbiekben sok problémájuk lesz a szövegértéssel, a tanulással, és az alkalmazkodóképességgel, hanem azért is, mert egy csodálatos, mesés dologtól fosztják meg magukat.

 

Tudom, hogy sokan gondolkoznak azon, hogy hogyan lehetne ezen változtatni, én is ezt tettem. Elkezdtem gyerekekkel beszélgetni, és rájöttem, hogy az iskolások körében, egyszerűen nem divat az olvasás. Az a gyerek, aki olvas és jól tanul, az egész egyszerűen nem trendi. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy talán érdemesebb egy kicsit lejjebb kezdeni.

 

borító

 

Amikor én kicsi voltam, szinte egyedül tanultam meg olvasni, mert annyira szerettem a meséket, hogy nem volt elég, amit a nagyszüleimtől kaptam, még többet akartam. Aztán, amikor nagyobb lettem, már annyira meg voltam fertőzve az olvasással, hogy még alvás helyett is csak faltam a könyveket.

 

Talán sok gyerek, azért nem szeret olvasni, mert pici korában neki sem olvastak. Tudom, hogy a mai világban, mindenki elfoglalt, és fáradt, ezért sokkal egyszerűbb a TV elé ültetni a gyereket. Azonban az kétségtelen, hogy a hallgatott mese indítja be a fantáziát, és szerintem, ez az egyik legfontosabb emberi képesség, hiszen ha valamit nem tudunk elképzelni, azt nem is tudjuk megvalósítani.

 

bestcontent nemszakmai3

 

Hát ezért indítottam el a Momó Rádiót! http://momoradio.hu/

 

Ahol 24 órában magyar gyerekzenék, mesék, altatódalok, versek, mondókák, mesejátékok szólnak. A honlapon pedig a kisiskolások olvashatnak meséket, (Varázskönyvtár) verseket, könyvajánlókat, programajánlókat, de küldhetnek be saját történeteket, rajzokat, képeket is. A Momó Rádió honlapja, Hechlovszky Krisztina: Momó és a manótitok című könyve alapján készült, és Elek Lívia csodálatos rajzaival van illusztrálva. A Momó Rádió a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom 2014 Magyar díj nem szakmabeli 3. helyezettje lett.

 

Kinek ajánlom a Momó Rádiót?

 

Minden gyereknek, felnőttnek, óvodáknak, iskoláknak, és annak a szülőnek:
• Aki szeretné, hogy gyermeke fantáziája, és kreativitása fejlett legyen. Mivel csak hallja a meséket, el tudja képzelni a szereplőket.
• Aki fontosnak tartja, hogy gyermeke sokat olvasson. Amikor a gyerek nagyobb lesz, és már tud olvasni, visszaemlékszik a hallott mesék által kiváltott érzésekre, és azokat újra át szeretné élni.
• Aki nélkülözhetetlennek tartja, hogy gyermeke könnyen tanuljon. Ehhez a fantázia, és a sok olvasás segíti hozzá a gyermekeket.
• Akinek esténként nincs ideje mesét olvasni gyermekének.
• Akinek gyermeke éjszaka felébred, és nem tud visszaaludni. Nekik hajnali 1:00-kor és 4:00-kor mesét sugárzunk, három altatódallal.
• Aki otthon dolgozik a számítógépen, és maga mellé tudja ültetni gyermekét egy kis közös zenehallgatásra. Így a munka is közös élmény lesz, mert minden idő értékes, amit gyermekeinkkel tölthetünk.
• Aki útközben, autóban vagy tömegközlekedésen szeretné lefoglalni gyermekét, és tudja mobil telefonon is hallgatni a rádiót. Ehhez, csak a Radio Online, vagy a iTunes alkalmazást kell letöltenie.
• Aki nem Magyarországon él, de szeretné gyermekét megismertetni a magyar gyermekzenékkel, mesékkel, mesejátékokkal. Így, talán a honvágy is elviselhetőbb lehet, és a Magyar nyelvet sem felejtik el olyan gyorsan.
• Akinek gyermeke kórházban fekszik. A gyermekzenék, és a mesék által jókedvre derítheti a kis beteget.
• Aki szeretne újra egy kicsit gyerek lenni. Hiszen Halász Judit dalai, vagy Szabó Gyula Magyar Népmeséi visszarepíthetnek minket egy sokkal nyugodtabb, varázslatosabb világba.
Végezetül szeretném, ha a Momó Rádió, valóban egy hasznos, hallgatható rádió lenne, ezért szívesen fogadok minden véleményt, észrevételt, javaslatot.
Jó rádiózást kívánok mindenkinek!

 

Koleszárné Krisztina
Momó Rádió Főszerkesztő

momoradio1@gmail.com

kriszta_gavatar

 

 

 

ElonezetElonezet_2műsorrend_v

comments powered by Disqus