Célunk

Egy igazi úttörő vállalkozás!

Német-magyar nyelvű honlapunk (a www.kontaktmagazin.hu és a www.ungarnjournal.de) 2012. augusztus 1-én indult el és hidat kíván képezni a magyar és a német anyanyelvű emberek között. Elsődleges célunk, hogy igényes cikkeket, valamint optikailag magas minőséget képviselő, első osztályú fotókat jelentessünk meg. Témáink sokrétűek és változatosak. Az egyes területek feldolgozása átfogó és alapos módszerekkel történik. Az online magazin stílusa modern, nyitott, érdekes, kritikus és reális. A szerkesztőségünk tagjai német és magyar nyelvű újságírók, fotósok és fordítók. Székhelyeink: Budapest, Kecskemét, Stuttgart, Berlin és Chemnitz.

Kikből áll a célcsoportunk?

Az online magazin  mindenek előtt az érdeklődő, dinamikus és képzett németeket, illetve magyarokat célozza meg. Jelenleg rendszeres olvasóink közé tartoznak:

– a németül beszélő magyarországi magyarok

– a Magyarországon élő németek

– a Németországban dolgozó magyarok

– a német nyelvet tanuló magyarok

– a Németországban élő németek

Mit kínál online magazinunk?

A reflektorfénybe kerülő témáink: a legérdekesebb filmek és koncertek, a legtöbb finomságot kínáló éttermek, a legjobb magyar borok és pálinkák, a legérdekesebbnek ígérkező kirándulási célok, illetve az ország rejtett értékei, valamint a trendi életstílus, helyi és nemzetközi sportesemények, valamint Kecskemét és Magyarország legkülönösebb és legérdekesebb egyéniségei és sztárjai. A magazin emellett több fontos tématerületet integrál: gazdasági és kulturális hírek, helyi, regionális és európai témák, cikkek, melyek az életvitel, sport, vendéglátás és szabadidő területéről veszik témáikat. Ezen kívül törekszünk arra, hogy az újság súlypontja ne csak Kecskemét és környéke legyen, hanem Magyarország és a német nyelvterületek is.

Mi több nézőponttal rendelkezünk!

Online magazinunk nem tűzi ki céljául, hogy versenyre keljen a rendkívül gyors hírközlő médiákkal. A mi erősségünk abban rejlik, hogy alapos megfigyelést követően, a háttér információkat összegyűjtve és kritikus hangot megütve mutassunk be jelenségeket és eseményeket. Szórakoztató, informatív és érdekes felütésekkel szeretnénk betekintés nyújtani különböző aktuális témakörökbe. Itt mutatkozik meg online magazinunk különleges célkitűzése: megérteni az idegent, ami azonban nem maradhat ismeretlen!

“Egy kép többet mond, mint ezer szó!”

Fred R. Barnard régi bölcsessége korunk vizuális világában egyre fontosabbá válik. Az összes olvasónak csupán húsz százaléka kezdi el azonnal böngészni a cikk szövegét, túlnyomó részük először a képeket nézi meg, és aztán dönti el, hogy el akar-e mélyedni a szövegben. Ezen oknál fogva magazinunk nagy hangsúlyt fektet a mély benyomást keltő képekre. Hangulatos képriportokat közlünk, igényes portrékat mutatunk be, szép tájképeket jelenítünk meg. A művészi fotográfiák és a hangulatfestő pillanatképek reményeink szerint elérik a kívánt hatást — és a meglepetést. A képekben minőségre és az érzelmekre törekszünk. Környezetünk és a világ csodálatos képei teremtik meg az online magazinunk varázslatos hangulatát.

Egy teljesen kétnyelvű magazin!

Noha sok kétnyelvű honlap létezik a világon ezek célja leginkább az idegen nyelv megtanulása. Kétnyelvű – német-magyar – online magazinunk egy valóban kétnyelvű hírportál, mellyel elérjük mint a magyar, mint a német lakosságot. A feladat egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, és magas követelményeket támaszt fordítóink részére. Kétnyelvű online magazinunk jelenleg a legnézettebb német-magyar nyelvű hírportál Magyarországon!

Van-e még jövője az igényes sajtónak?

Mi veszi rá az embereket az sms-korszakban, hogy igényes cikkeket olvassanak? A körkérdések azt bizonyítják, hogy az olvasók az újságcikkeknek még mindig nagyobb hitelességet tulajdonítanak, mint a többi médiáknak (televízió, rádió). Az újságcikkeket még mindig aktuálisnak, informatívnak és tartalmilag értékesnek találják, legyenek azok nyomtatott vagy online formában.

Szerkesztőségi csapatunk olyan “idealistákból” áll (németekből és magyarokból), akik hisznek az igényes újságírásban és a rákérdező, tényeket megvilágító hírportál szükségességében. Szakítson időt Ön is, olvassa el történeteinket, hogy többet tudjon meg Magyarországról, a német nyelvterületekről és egész Európáról!

Sok örömet kívánunk ehhez!

Kontakt Magazin és Ungarn Journal

kep