2012-09-19 12:01

Budányi Pincészet Tokaj-Hegyalján

Kategóriák:
Szerencs a Tokaj-hegyalja nyugati kapuja. Ez a hangulatos kisváros, amely a Zempléni hegység lábánál fekszik, megannyi kulturális és gasztronómiai élményt tartogat az idelátogatók számára.
 
 

 
Persze elképzelhetetlen egy itteni látogatás anélkül, hogy meg ne kóstolnánk az igazi, hamisítatlan tokaji borokat, amelyek hol máshol esnének jobban, mint egy hangulatos hegyaljai pincében.
 
A Budányi család pincészetének kapuja nyitva áll minden borkedvelő számára, ahol a kedves vendéget meleg és hideg ételekkel, valamint ízben és zamatanyagban hozzá illő borokkal szolgálják ki. Az ételek és borok elfogyasztása a nyáron is kellemesen hűs hőmérsékletet nyújtó, sziklába vájt ódon pincében igazán nagy élményt jelent.
 

 Tokaj egyik legszebb pincészete 

 
 2000-ben vásárolta meg a Budányi család Szerencsen a jelenlegi szőlőfeldolgozó üzemet és a hozzátartozó pincét, így székhelyüket Tállyáról Szerencsre helyezték át. Pincészetük Szerencs legszebb helyén az Árpád hegyen található. Az átadáskor Tokaj-Hegyalja egyik legszebb pincéjeként lett bemutatva. A szerencsi pincét eredetét tekintve 1901-ig, Harkányi báróhoz lehet visszavezetni. A többi feljegyzés elveszett, de feltehetően körülbelül az 1700-as években építették ki. 300méter hosszú és közel 300 hordó található benne. A pince ékessége a bormúzeum, ahol 5000 palack muzeális bort érlelnek.
 
 Jöjjön el hozzánk és élje át velünk a több százéves tradíciót! – mondja a család két fiatal borásza, az ikrek: Budányi János és Gergő. Töltsön el a borkedvelő ill. borbarát kellemes órákat a Tokaji pincében, ahol gyertyafény mellett 12 féle borból választhat. A Budányi Pincészet vállalja borkóstolók, vacsorák és céges rendezvények lebonyolítását és csoportok elszállásolását is. Reméljük felkeltettük mindenki érdeklődését és ha szívesen megkóstolná a Budányi Pincészet borait – legyen az egy pohár 6 puttonyos aszú, száraz furmint vagy száraz szamorodni – vegye fel a pincészettel a kapcsolatot. Lehet, hogy ez lesz kapcsolatuk első, de minden bizonnyal nem utolsó “pohara”!

 Sok szeretettel várja Önt a Budányi Pincészet!

 Elérhetőségek:

Szerencs, Felsőpincesor 7.
Telefon és Fax: 06 47/590-084
Mobil: 06 30/928-5380
email: budanyi@freemail.hu
www.budanyipinceszet.hu
www.facebook.com/budanyi.pinceszet